Järjestelyt ja lähtö

Jännittää, naurattaa, energiat ovat huipussa. Kello on seitsemän torstaiaamuna, ja istun autossa matkalla lentokentälle. Olen saanut mahdollisuuden päästä maailmalle taas, ja olen niin innoissani. Ei sureta jättää tällä hetkellä vähän liiankin hektistä elämääni Suomessa unholaan hetkeksi.

Edessä on kuukauden mittainen matka Portugalin etelärannikolle. Lähdin kahden hyvän ystäväni kanssa. He ovat nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelijita, ja tulisivat seuraavat neljä viikkoa viihdyttämään suomalaisia eläkeikäisiä Algarven suomiseuralle.


Ennen matkaa täytimme Learning agreementit ja apurahasopimukset. Saimme kaikki noin 1350 euroa apurahaa Erasmukselta, ja kun kaikki matkaan liittyvät asiat ovat hhoidettu, saamme vielä 100 lisää. Apurahan määrä katsotaan kohdekaupungin/maan hintatason, vuodenajan ja jakson pituuden mukaan. Koska olemme vasta lähiaikoina olleet kaikki kolme ulkomailla työssäoppimassa, meidän ei tarvinnut osallistua muutaman tunnin KV-infoon, joka on normaalisti pakollinen kaikille lähtijöille. KV-infossa läpikäydään turvallisuuteen liittyviä vinkkejä ja huomioita, läpikäydään KV-jakson käytännönasioita, sekä keskustellaan esim. kulttuurishokista ja siitä selviämisestä.






Olimme ostaneet vain menolennot. ajattelimme katsoa paluulennot vasta myöhemmin. Lentomme lähti Helsingistä kello 9:00 kohti Lissabonia, josta muutaman tunnin odottelun jälkeen hyppäsimme jatkolennolle etelämpään, Faroon. Lento Helsingistä Faroon maksoi 112 euroa henkilöä kohden, ilman ruumaan laitettavaa laukkua. Sen lisähinta on normaalisti n. 50 euroa. Pakkasimme kaikki siis sen verran vähän ja tiiviisti, että tavarat mahtuivat pieneen matkalaukkuun, ja nesteet yhteen litran pussiin. Hiuslakat ja muotovaahdot saivat siis jäädä kotiin.


Minä sain töitä kampaamosta nimeltä Sisters Hair Studio and Store. Tämä oli tosin pitkän etsinnän, kuuden facebookpostauksen ja noin viidentoista puhelun jälkeen. Minulla oli paljon ongelmia löytää työpaikka, koska koululla ei ollut yhteyshenkilöä täälläpäin Portugalia. Se tarkoitti sitä, että työpaikka ja asuminen pitäisi järjestää itse. Alueeni oli muutaman kilometrin säteellä ystävieni työpaikasta, eli Algarven suomiseurasta joka sijaitsi Portimaossa. Googlasin kampaamoja Portimaosta ja rohkeasti soitin ja esitin asiani englanniksi. Parista paikasta sanottiin, että he jäävät miettimään, ja muihin paikkoihin puhelut olivat lyhyitä. Joko kampaajat eivät olleet jostain syystä kiinnostuneita, tai sitten eivät puhuneet englantia.




Noh, mistään ei soitettu takaisin. Liityin facebookissa mahdollisimman moneen Algarve-ryhmään, brittien ja suomalaisten, ja laitoin niihin esittelytekstin itsestäni ja kyselin apua ja vinkkejä, jos kellään olisi tiedossa kampaajaa, jota kiinnostaisi ottaa minut vastaan. Kommentteja tuli paljon. Yhdessä niistä ehdotettiin laittamaan viestiä Sisters-kampaamoon. Lähetin viestin messengerissä heille, ja he sanoivat että mielellään auttavat minua ottamalla minut kampaamoonsa. Vaikeuksien kautta voittoon!


Päästyämme Faroon, otimme taksin asunnollemme. Olemme vuokranneet viikkoa aiemmin AirBnB:stä upean asunnon Praia Da Rochasta, muutamankymmenen metrin päästä rannasta. Praia Da Rocha on noin kilometrin päässä Portimaosta. Asunnossamme on kolme parveketta, kaksi kylpyhuonetta sekä makuuhuonetta parisängyillä, tilava olohuone ja moderni keittiö. Asunto on tosi siisti ja uudehkon oloinen. Täältä löytyy myös kaikki mahdolliset kodinkoneet, ja tarvikkeet muutenkin täysin "kodinomaiseen" elämään. Talon katolla on terassi ja uima-allas merinäköalalla, johon on asukkailla pääsy huhtikuusta alkaen.


Vuokra on neljältä ja puolelta viikolta 1443 euroa, eli 481 euroa per henkilö + vesi- ja sähkölasku joka on noin 100 euroa, jonka jaamme kolmelle. Maksoimme myös yhteensä 35 euroa jatkuvasta wifi-yhteydestä. Asumiselle tulee siis hintaa noin 525 euroa per henkilö. Sanottakoon kuitenkin,  että tarjolla olisi ollut huomattavasti edullisimpiakin (ja vaatimattomampia) vaihtoehtoja.



Comments

Popular posts from this blog

Työviikot ja vapaa-aika

Ensimmäinen viikko